Lenke

Dagen begynte så fint med blå himmel og lite vind, men riktignok ganske kaldt. Jeg var en tanke sent ute, fordi formiddagen gikk med til å finne en sørvendt fjelldie. Jeg startet derfor ikke å gå før klokken var godt over 12. Etter en liten feilnavigering i starten, kom jeg godt avgårde. Det går bratt opp helt fra start, så her bør man ikke forhaste seg i starten – det blir tungt nok etter hvert.

Da jeg kom ut av skogen før Sog startet på snaufjellet før Skreiavatnet, kom vinden samtidig som skyggene begynte å bli lengre. Et stykke oppe i fjellet vendte jeg derfor østover mot Steinsetnipa for å kjøre ned de fine hellingene mot østenden av Skreiavatnet. Det tok ca 20 minutter å få i seg litt mat og rigge seg for nedturen, og i den perioden tok vinden seg opp, og det kom mørke skyer fra nord, samtidig solen seg langsomt nedover på himmelen. Det var altså på høy tid å komme seg ned.

Det er en helt udramatisk nedkjøring, men denne dagen var det vindpakket pudder på toppen som tok litt av gleden fra kjøringen ned til vannet. Fra vannet og tilbake til bilen går det svært fort langs den bratte veien. Det hadde kjørt en snøscooter rett før meg, så det gikk så det kostet nedover.

Distance: 8823.7
Elapsed time: 2 hours, 16 minutes, 9 seconds
View more

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2018 Hallvards eventyr. All Rights Reserved

%d bloggers like this: